Skip to main content

22 COSES PER FER LITUÀNIA

27 COSES PER FER LITUÀNIA CONSELLS I MAPA INTERIOR

Esteu pensant en fer un viatge al país més bonic del Bàltic i us ho pregunteu què hi ha per veure i fer a Lituània? En aquest article trobareu la meva selecció. d'alguns dels millors llocs per veure i les millors coses a fer a Lituània. Això és una guia pròpia, plena de consells i consells locals, i espero que us inspiri visiteu el meu país d'origen i exploreu-lo més profundament.

Fa diversos anys que dirigeixo el bloc de viatges Full Suitcase, escrivint sobre les destinacions més diverses del món .

 Tot i això, sempre he tingut dificultats per escriure sobre el meu país d'origen, Lituània, perquè d'alguna manera és difícil de veure a través del ulls de turista .
Tanmateix, quan vaig buscar a Google "les millors coses a fer a Lituània", vaig trobar que tots els articles més ben classificats no fan justícia a Lituània . 

Malauradament, la majoria estan escrits per contractistes
escriptors que no han estat mai a Lituània i no tenen ni idea de com és realment, no per esmentar totes les imprecisions i ressaltar els llocs més estranys només per culpa de
omplint l'article .
27 COSES PER FER LITUÀNIA CONSELLS I MAPA INTERIOR
Per això, vaig decidir que era hora de compartir els meus llocs preferits i les millors coses per fer
Lituània, que us proporciona informació local única i consells pràctics útils.
Vull mostrar-vos la diversitat i la bellesa del meu país i allà a Lituània hi ha molt més que veure i fer del que sembla. 

Per descobrir!

Aquesta guia conté les millors coses a fer a Lituània i les destinacions més úniques que realment hauríeu de visitar. Tots els llocs que es presenten aquí són dels que ens sentim orgullosos els lituans. Al mateix temps, només vaig triar llocs que considero realment valuosos com a turista. 

Per tant, si visiteu el país per primera vegada i voleu veure el millor que pot oferir Lituània, aquesta guia és la vostra. Per descobrir!
És bo saber-ho: ja que els llocs esmentats en aquest article estan repartits per tota Lituània, també he creat un mapa que indicava cada punt d'interès. 

El podeu trobar afinal d’aquest article. Això us ajudarà a tenir una millor idea d’on es troba tot i a planificar el vostre viatge en conseqüència.

1. Dunes de sorra de pinxo Curonian

Vull començar aquesta llista amb el meu lloc preferit a Lituània: les dunes de sorra Curonian Spit. Aquest és un lloc on passava infinitat d’estius de petit, un lloc on vaig portar el meu marit quan va visitar Lituània per primera vegada i que recomanaria a tots els turistes que viatgin a Lituània. 

Curonian Spit és un dels llocs més exclusius de Lituània. Aquesta duna de sorra de 98 km de longitud i 0,4-4 km d’amplada separa la llacuna Curonian del mar Bàltic. Només hi ha uns quants pobles envoltats d’infinits boscos i dunes de sorra flotants. 

Hi ha moltes coses a veure a Spit Curonian (i tractaré alguns dels millors llocs a continuació), però el motiu principal per venir aquí són les dunes de sorra. En llocs, fins a 60 metres d’alçada, són les dunes més altes d’Europa. Després d’una intensa tala als segles XVII i XVIII, les dunes van començar a moure’s i van enterrar diversos pobles sota la sorra. 

Continua un gran esforç i un treball continu sobre l'estabilització de les dunes per preservar aquest paisatge en constant evolució per a les generacions futures. Curonian Spit és ara Patrimoni de la Humanitat per la 

UNESCO. CONSELL: 

Les dunes més impressionants que no us podeu perdre són Parnidžio kopa (Duna de Parnidis) a Nida i Pilkosios kopos o Mirusios kopos (Dunes Grises o Dunes Mortes) també anomenades Agilos kopa a la reserva natural de Naglių. És bo saber-ho: si camineu massa al sud-oest de la Duna de Parnidis, arrisqueu a entrar al territori de Kaliningrad, part de la Federació Russa. Assegureu-vos que seguiu tots els indicadors i que no tingueu cap problema per creuar la frontera.

2. Centre històric de Vílnius

El nucli antic de Vílnius, o nucli antic de Vílnius, és un altre patrimoni de la humanitat de la UNESCO i una visita obligada a Lituània. Malgrat innombrables guerres i destruccions, Vilnius va aconseguir preservar el seu traçat medieval i una impressionant barreja d’arquitectura gòtica, barroca, renaixentista i clàssica. Hi ha molts edificis impressionants al casc antic i la millor manera de veure’ls és explorar a peu el centre històric. 

No us perdeu l’església de Santa Ana i la propera església de Sant Francesc d’Assís (Bernardina), la porta de l’alba, el carrer Pilies, el palau dels grans ducs de Lituània, la Universitat de Vílnius i l’església de Sant Joan. el palau presidencial i, per descomptat, la catedral de Vílnius, amb el seu campanar d'espadanya i el nostre orgull nacional: la torre Gediminas. 

No esmentaré tots aquests llocs per separat perquè caldria un article complet. Però alguns d’ells mereixen una menció a part i trobareu més informació a continuació.

3. Castell de l’illa de Trakai

El castell de Trakai, construït als segles XIV-XV i restaurat recentment, és considerat una visita obligada a Lituània. Situat a l’entorn més bell d’una petita illa envoltada del llac Galvė, el castell és realment impressionant. 

Tota la zona al voltant de Trakai està esquitxada de llacs i, si podeu, aprofiteu per explorar-lo també. Com que Trakai és a poca distància amb cotxe de la capital, visitar el castell de Trakai és la sortida d’un dia més popular des de Vílnius. 

També és una de les atraccions turístiques més visitades de Lituània, una de les preferides tant pels turistes com pels locals. De vegades pot semblar una trampa turística, però si mireu més enllà de la multitud, dels autobusos turístics i de les botigues de records, podreu apreciar el paisatge únic i la impressionant arquitectura que es remunta a l’època en què era el Gran Ducat de Lituània. 

una de les principals potències de la regió, que s'estén fins al mar Negre.

4. Torre del castell de Gediminas

Un dels llocs absolutament imprescindibles de Vílnius, Gedimino bokštas (Torre Gediminas) mereix una menció a part i un lloc en aquesta llista de "El millor de Lituània". 

Aquesta torre és un dels nostres símbols nacionals i un dels pocs llocs històrics del país dels quals podríem estar orgullosos, fins i tot a l’època soviètica. La torre de Gediminas és l'element restant més important de l'antic castell superior de Vílnius. Les primeres fortificacions de fusta d’aquest lloc van ser construïdes al segle XIV pel gran duc Gediminas. 

Aquest castell va ser l’inici de la ciutat de Vílnius, que després es convertiria en la capital de Lituània. Segons la llegenda, Gediminas estava caçant al bosc sagrat prop dels dos rius que avui coneixem com a riu Vilnia i riu Neris. 

Com que estava massa cansat per tornar a casa, va instal·lar-hi el campament durant una nit. Aquella nit va somiar amb un llop de ferro, situat dalt d’un turó i udolant com cent llops. Al matí va demanar al capellà que interpretés el somni. Li va dir que el llop de ferro representa un castell i una ciutat que s’establiran aquí i que la seva glòria i fama es coneixeran a tot el món. 

Com era habitual en aquell moment, Gediminas va veure això com la voluntat de Déu i va decidir construir una ciutat en aquest lloc, anomenant-la Vilnius, en honor al riu Vilnia. 

Tots els lituans creixen llegint contes de fades i històries d’aquesta llegenda i seria difícil trobar un lituà que no hagi visitat la torre almenys una vegada a la vida ... No serà una sorpresa que el castell de la torre de Gediminas es considera un. dels llocs més importants per visitar a Lituània.

5. Turó de creus

Kryžių kalnas, Turó de les Creus, no només és un dels millors llocs per visitar a Lituània, sinó que definitivament mereix un lloc a qualsevol llista dels llocs més exclusius del món. Centenars de milers de creus de totes formes i mides, que cobreixen aquest petit turó enmig del no-res és un espectacle impressionant. 

La Muntanya de les Creus es remunta a principis del segle XIX, quan la gent posava creus per honorar els seus éssers estimats que van morir en la revolta contra el tsar rus. No cal dir que a les autoritats no els va fer gràcia. Estava prohibit col·locar creus i el govern les demolia. Això no va aturar la gent, però; només van buscar ubicacions més remotes. 

Així va néixer el turó de les creus de la fortalesa del turó de Domantai. Tot i l'opressió política, el turó de les creus va continuar creixent i es va convertir en un símbol d'esperança i força per al poble lituà. Es va convertir en un lloc molt popular per a tot tipus de celebracions religioses durant el període d'entreguerres. 

Llavors, com que els soviètics ocupaven Lituània, es prohibia estrictament col·locar creus o venir a resar aquí. Els soviètics ho van intentar tot per destruir Morro das Cruzes: es van endur totes les creus, van tancar les carreteres que hi conduïen i fins i tot van intentar inundar la zona ... Però, com més ho intentaven, més forta era la voluntat del poble de preservar-la. 

La gent va venir aquí a mitja nit i va tornar a portar noves creus. La Muntanya de les Creus es va convertir en el símbol de la resistència heroica a la supressió de la llibertat religiosa. Des de la independència de Lituània, el turó de les creus ha guanyat una importància creixent. La seva importància es va coronar amb la visita del Papa el 1993. 

Avui en dia és un lloc de pelegrinatge popular i un dels llocs més especials per visitar a Lituània. Informació pràctica: el turó de les creus es troba a prop de Šiauliai, al nord de Lituània. Es troba a unes 2,5 hores amb cotxe de Vílnius i a 2 hores amb cotxe de Kaunas o Klaipeda. És una bona parada si aneu amb cotxe fins a Riga, Letònia, que també es troba a unes 2 hores. 

Sempre està obert i no hi ha cap quota de visita i podeu venir aquí en qualsevol moment. Tot i que cal un esforç per arribar fins aquí, la majoria de la gent ho val. És un dels llocs més exclusius que visitarà.

6. Palau dels grans ducs de

Valdovų rūmai, el Palau dels Grans Ducs de Lituània, és un museu excel·lent situat dins del palau restaurat del segle XV a la plaça de la Catedral de Vilnius. M’atreviria a dir que, de moment, aquest és el millor museu de Lituània. 

El museu té diverses parts, les més impressionants són les ruïnes del soterrani del palau original i les belles habitacions amb autèntics mobles, tapissos i pintures als pisos superiors. Però probablement el més impressionant sigui la increïble experiència històrica de la realitat virtual en 3D. Hem vist moltes experiències de realitat virtual en diversos contextos i aquesta és una de les millors de la història. És ideal per a nens i adults. 

En qüestió de minuts, es retrocedeix en el temps i és testimoni de la creació i el creixement de la ciutat de Vílnius. 

Està tan ben fet que et traurà l’alè. Crec que aquesta experiència en 3D és el millor que podeu fer a Vílnius. Això us ajudarà a apreciar encara més tot el que veieu a la ciutat. no us ho perdeu.

7. Kaunas

Cap llista dels millors llocs de Lituània seria completa sense esmentar la seva segona ciutat més gran i la meva ciutat natal, Kaunas. Datant del segle XIV i situat al lloc on es troben els dos rius més grans de Lituània, Nemunas i Neris, Kaunas sempre ha tingut un lloc molt important en la història de Lituània. 

Durant el període d'entreguerres, quan Vilna fou ocupada pels polonesos, Kaunas era la capital temporal de Lituània. La ciutat va passar bons moments, però també va patir molt i, durant un temps, semblava lluitar amb la seva imatge. 

Recentment, Kaunas ha estat seleccionada com a Capital Europea de la Cultura 2022 i la ciutat està canviant ràpidament i sense reconeixement. Em complau dir que fa tot el que pot per restaurar-se i reinventar-se i que torna a ser una ciutat de la qual tots podem estar orgullosos. 

No us podeu perdre el casc antic de Kaunas, el castell de Kaunas, la plaça de l’Ajuntament (Rotušės aikštė), la catedral, l’església Vytautas, la casa de Perkūnas, la confluència dels rius Nemunas i Neris, el principal carrer de vianants. 

Liberty Boulevard (Laisvės alėja), St. L’Església de Miquel Arcàngel i els seus nombrosos museus, inclosos el Museu d’Art MK Čiurlionis i el Museu Žmuidzinavičius, conegut com el Museu dels Diables (més informació a continuació).

8. Klaipėda

Sorprenentment, gairebé mai esmentat com un dels millors llocs per visitar a Lituània, Klaipėda és, al meu entendre, un altre lloc obligat a Lituània. 

Klaipėda, la tercera ciutat més gran de Lituània i la principal ciutat portuària més gran, es troba a la llacuna Curonian i al mar Bàltic. Si navegueu pels Estats bàltics, probablement us aturareu aquí per un dia. 

Antigament conegut com Memel, Klaipėda va formar part del Regne de Prússia fins al 1923. Per això, l'arquitectura aquí és tan diferent de la resta de Lituània. M'encanten els edificis d'estil alemany emmarcats en fusta del segle XVIII a Klaipėda. 

No us perdeu la plaça del teatre, la bonica ribera del riu Danės i els nombrosos carrers estrets i edificis històrics del casc antic. 

Un altre favorit és el lituà.

9. Museu Folk Lituà de Rumšišks

No hi ha millor lloc que esbrinar com era la vida a Lituània en el passat, al Museu Folklòric Lituà de Rumšiškės, també conegut com a Museu a l'aire lliure de Lituània. 

És un dels museus etnogràfics a l'aire lliure més grans d'Europa, situat en una zona preciosa a prop de la llacuna de Kaunas. El museu és una gran introducció a les regions etnogràfiques de Lituània: Dzūkija (Dainava), Aukštaitija (Highlands), Suvalkija (Sudovia), Žemaitija (Samogitia) . 

Totes les cases aquí representen les seves respectives regions i és interessant veure l'arquitectura (i fins i tot la roba tradicional) varien d'un lloc a un altre. A l'interior hi trobareu aparells i aparells domèstics típics, la majoria daten dels segles XVIII al XIX. 

A l'interior del museu també hi trobareu una "ciutat" amb edificis tradicionals de tota Lituània. 

També hi ha una església, una plaça del mercat i diverses cases artesanes amb demostracions d’artesania en ceràmica, teixit, ambre i fusta.

10. Monestir de Pažaislis

Pažaislio Vienuolynas (Monestir de Pažaislis) i l’Església de la Visitació formen part del complex monestir més gran de Lituània. Situat a la vora del pantà de Kaunas (enorme llac artificial), aquest monestir del segle XVII és un dels millors llocs per visitar a Lituània. Tanmateix, aquí no hi trobareu molts turistes. 

Pot ocupar-se durant certs esdeveniments, però és probable que tingueu aquesta joia per a vosaltres mateixos. 

Els magnífics edificis són probablement l’exemple més bell de l’arquitectura barroca italiana a Lituània i val la pena veure’ls. 

Tot i que és un monestir en funcionament, és possible visitar la bella església. Si teniu més temps, passegeu per la zona. Aquí és tan bonic i tranquil.

11. Nida

Nida és una de les ciutats més grans de l'esmentat Curonian Spit. A més de les impressionants dunes de sorra de la zona, aquesta pintoresca ciutat també mereix ser mencionada entre les millors coses a fer a Lituània. 

És una autèntica joia amagada! Nida és una petita ciutat pesquera que ha conservat el seu caràcter i arquitectura únics, que no es troba a cap altre lloc de Lituània. 

És el meu lloc de vacances preferit a Lituània, però com que és més apartat i no es troba directament a la platja, és molt més tranquil que el Palanga esmentat anteriorment. 

No s’hi poden perdre les esmentades dunes de sorra, les colorides cases de pescadors de fusta, el museu Thomas Mann i el far. 

També podeu fer un viatge en vaixell i veure les impressionants dunes de sorra des de l’aigua o visitar Vent nearbys propers.

12. Parc Gritas

Grūto parkas (parc Grūtas) és un jardí d'escultures soviètiques de propietat privada situat als boscos del poble de Grūtas, prop de Druskininkai, al sud de Lituània. 

Conté una gran mostra d’estàtues de l’era soviètica, objectes memorables soviètics i moltes altres relíquies soviètiques de l’època en què Lituània formava part de l’URSS. Quan Lituània va obtenir la independència i totes les ciutats i pobles van començar a desfer-se de les estàtues de Lenin, Stalin i altres herois de l'era soviètica, un home de negocis de Grūtas va decidir recollir-les. 

El 2001 va obrir aquest museu únic que es va convertir ràpidament en el tema candent. Recentment s’ha ampliat i ara també hi podeu trobar un petit zoo, un parc infantil (de l’època soviètica) i un cafè.

 Grūtas Park sempre ha estat un lloc una mica controvertit, però mostra una gran part de la nostra història recent i crec que val la pena visitar-la. Ara es considera un dels llocs més interessants per visitar a Lituània, de manera que si teniu l'oportunitat, proveu-ho.

13. Druskinkai

Una de les ciutats petites més boniques de Lituània, Druskininkai, és poc coneguda pels visitants occidentals. 

No he vist ningú que l’esmentés com una de les millors ciutats per visitar a Lituània, però val la pena visitar-la. És possible que tinc tendències perquè els meus padrins viuen aquí i estimo absolutament Druskininkai, però no sóc l’únic. 

Aquesta ciutat turística és una de les destinacions nacionals més populars entre els lituans i una de les favorites entre els turistes dels països veïns. Més coneguda pels seus tractaments SPA, Druskininkai és una ciutat molt verda, amb parcs, boscos i llacs a la ciutat i als voltants. Hi ha nombroses rutes de senderisme i ciclisme, i la ciutat té molt a oferir als turistes. 

Feu una passejada pel peatonal Vilnius Blvd, llogueu una barca a rem al bonic llac amb una font al centre, llogueu una bicicleta i descobriu un dels molts parcs o visiteu un museu ... També hi ha un fantàstic parc aquàtic interior, un parc aquàtic, una aventura, una pista d’esquí coberta, un telecabina amb una vista fantàstica sobre el riu Neris i molt més .

A la nit, no us perdeu la Font Musical: sempre és divertit i podeu demanar una cançó que vulgueu si voleu que us agradi. Si voleu explorar més, també podeu fer un viatge en vaixell fins al proper poble històric de Liškiava. 

Un cop esmentat tot això, podria semblar que Druskininkai és una ciutat bulliciosa envaïda de turistes. 
Però mai no és així! Té un ambient increïble i és un lloc fantàstic per visitar a Lituània qualsevol època de l'any.

14. Anykščiai: Treetop Walking Trail, Museu del Cavall i Puntukas Stone

Anykščiai és una mena de ciutat turística, a uns 100 km al nord de Vílnius. Coneguda com una de les ciutats termals i més visitada pels habitants de la zona, crec que també val la pena fer un viatge per als turistes que vulguin sortir una mica del camí de Lituània. 

La ciutat en si és molt bonica i verda, i el seu principal punt de referència és l’església de Sant Maties amb les torres més altes de Lituània. Però la majoria dels lituans vénen aquí per un altre motiu. 

Una pedra. Anykščiai sempre ha estat conegut com el lloc on es pot veure la pedra més gran de Lituània, Puntukas. 

Viatjaríem pel país només per veure la pedra ... Acabo de descobrir que en realitat és la segona pedra més gran del país, després de la pedra de Barstyčiai, però ningú a Lituània ha sentit mai a parlar de la darrera. 

Per tant, Puntukas és la nostra pedra nacional i un lloc que tots els lituans esmentaran amb orgull com una de les coses que cal visitar a Lituània.
Fa uns anys, es va obrir una nova atracció a les rodalies: Anykščiai Treetop Walking Path, i que, al meu entendre, val la pena visitar la zona més que qualsevol pedra. 

Aquest passeig de Canopy des d'Anykščiai es troba dins del parc nacional, envoltat de frondosos boscos. És un passeig tranquil (tot i que breu) ​​a la part superior dels arbres, que acaba a la part superior d’una torre mirador amb una vista increïble de l’entorn. 

Un altre aspecte destacat de la zona d'Anykščiai és Arklio Muziejus (Museu del Cavall). És un lloc fantàstic per visitar, sobretot si us agraden els cavalls o si viatgeu per Lituània amb nens. 

Amb moltes activitats pràctiques i muntar a cavall disponibles, es considera un dels millors museus a l'aire lliure de Lituània.

Tot i que cap d’aquests llocs és absolutament ineludible a la mateixa Lituània, tots junts fan un recorregut realment agradable. 

A més, també podeu combinar tots aquests llocs amb el camí descalç proper o el parc Labirynth i convertir-lo en un gran dia per a tota la família.

15. Museu de l’ambre de Palanga i moll de Palanga

Palanga és la ciutat costanera més popular de Lituània. Milers de lituans passen les seves vacances d’estiu a la platja de Palanga. 

La ciutat és una barreja de natura, boscos i platges sorprenents de sorra blanca, però també el bulliciós i sorollós carrer Basanavičiaus, que s’assembla a una gran fira del país .

Però si podeu ignorar aquest bulliciós i sorollós carrer, trobareu que Palanga en realitat és un petit poble molt agradable que val la pena visitar. El motiu pel qual vaig decidir incloure-ho en aquesta llista de llocs per visitar a Lituània és el Museu de l’ambre de Palanga i el moll de Palanga. Palangos gintaro muziejus (Palanga Amber Museum) es troba dins del palau restaurat del segle XIX Tiškevičiai i envoltat del bell jardí botànic de Palanga. 

El museu compta amb una bonica col·lecció d'or ambre de Lituània. L’ambre es pot veure a tota Lituània: totes les botigues de records i tots els mercats venen tot tipus de joies d’ambre i altres productes. Però si voleu veure algunes peces d’ambre exquisides molt boniques, no hi ha millor lloc per fer-ho que en aquest museu. 

Els meus preferits són peces d’ambre amb restes d’insectes fossilitzades. Parlant d’aturar el temps Un altre motiu per visitar Palanga és el moll de Palanga o Palangos tiltas (pont de Palanga), com els anomenen els locals. 

No hi ha cap lloc millor per veure la posta de sol a Lituània que aquest moll de fusta que s’estén fins al mar. Les nits d’estiu, i sobretot els caps de setmana, pot semblar que la meitat de Lituània s’hagi reunit per veure com es pon el sol aquí. 

Però si veniu aquí fora de temporada, ho podreu tenir tot per a vosaltres i és simplement màgic.

16. Užupis

Situat al centre de Vilnius, Užupis és en realitat només una part peculiar del nucli antic de Vilnius. Literalment, Užupis significa "més enllà del riu" i, de fet, està separat de la resta de la ciutat pel riu Vilnia. 

Després de la caiguda de l'URSS i la desaparició d'estàtues ex-soviètiques, diversos artistes locals van erigir una estàtua del músic de rock americà Frank Zappa com a símbol de llibertat i democràcia. Uns anys més tard, van fer un pas més i, l'1 d'abril de 1997, van declarar l'estat independent d'Užupis. 

Tot i que s’autodenomina una de les repúbliques més petites del món i compta amb la seva pròpia constitució, govern, president i fins i tot una armada formada per un parell de petites embarcacions, Užupis no és en cap cas una declaració política; en lloc d’un projecte artístic si voleu. És una zona apassionant que els artistes estimen i s’enorgulleixen de tractar a tothom per igual. 

No us perdeu la Constitució de la República d’Užupis que es troba a la paret d’un edifici de la Rua Paupio, 3A. 

S'ha traduït a 26 idiomes diferents, de manera que no es disculpa ni es diu que no coneixia les lleis d'aquesta autoproclamada república ... Algunes de les lleis Užupis estableixen que "Tothom té dret a ser únic", "Tothom té dret a l’aigua calenta calenta, a la calefacció d’hivern i al terrat de teula ”, o“ Un gos té dret a ser gos ”i“ Un gat no està obligat a estimar el seu amo, però hauria d’ajudar-lo en cas de necessitat ”. idea .

És un lloc divertit per veure a Vílnius i s’ha convertit en una de les atraccions turístiques més peculiars i populars de Lituània.

17. Museu d’Ocupacions i Lluites per la Llibertat

El Museu de les Víctimes del Genocidi, també conegut com a Museu de les Lluites per l’Ocupació i la Llibertat, és un dels museus més interessants de Vílnius, Lituània. 

Situat a l’interior de l’antic edifici del KGB, no és, en cap cas, una atracció alegre. Algunes de les coses que veureu aquí són difícils i motivadores. Però és una gran part de la nostra història, de manera que si voleu saber per què va passar Lituània recentment, aquest museu és de visita obligada. 

A l'interior, podeu visitar l'antiga presó del KGB i veure les instal·lacions on es van executar sentències de mort durant 50 (!) Anys. 

Aquí podeu conèixer l’ocupació soviètica i la repressió de Lituània i la persistent lluita per la independència.

18. El Centre Geogràfic d’Europa i el Parc Europa

El 1989, l'Institut Geogràfic Nacional Francès va determinar que el centre geogràfic d'Europa es trobava a Lituània, a prop del poble de Purnuškės. 

Diversos països afirmen estar al cor d’Europa i no entraré en aquestes discussions, però Lituània ha acceptat amb gust aquest càlcul francès i s’anomena amb orgull el Centre d’Europa. Si voleu visitar llocs simbòlics peculiars com aquest, feu una ràpida parada fotogràfica al Centre Geogràfic d’Europa. 

No és molt més que un monument i podeu obtenir un certificat especial que confirmi que heu visitat el centre d’Europa. Un altre lloc interessant per veure a prop és l’Europos Parkas (Europa Park), una mena de museu a l’aire lliure que va ser dissenyat per donar un significat artístic al fet que Lituània sigui el centre o Europa. 

Es tracta d’un museu privat, situat al bosc, amb una gran varietat de grans obres d’art modernes esquitxades per la zona. 

Al meu entendre, no és realment obligatori, però si visiteu la zona de totes maneres, és un bon lloc per estirar les cames i veure alguna cosa diferent.

19. Museu d’Art M.K. Čiurlionis

Mikalojus Konstantinas Čiurlionis va ser un compositor, pintor i escriptor lituà que va viure a finals del segle XIX - principis del 20. És un dels artistes més famosos de Lituània i un dels pioners de l'art abstracte a Europa. 

En la seva curta vida de tan sols 36 anys, va crear centenars de peces musicals, pintures, poemes i obres literàries. El museu d'art M.K. Čiurlionis de Kaunas alberga la col·lecció més gran d'aquestes obres i és un dels millors museus d'art de Lituània. 

No només es pot trobar una gran col·lecció de pintures seves, sinó també escoltar la seva música. Els dos estan interrelacionats i moltes de les pintures de Čiurlionis tenen noms musicals. 

A més d’obres de Čiurlionis, aquest gran museu alberga art grec i egipci antic, així com una àmplia varietat d’art europeu dels segles XVI al 20. Informació pràctica: aquest museu està situat al centre de Kaunas i està obert tots els dies excepte Dilluns, fires. 

Hi ha una audioguia disponible i el personal dedicat sempre està a punt per proporcionar-vos més detalls i explicacions.

20. Museu dels Diables

El Museu Žmuidzinavičius, conegut com el Museu del Diable a Kaunas, és un dels museus més especials i peculiars de Lituània. També és l’únic museu d’aquest tipus al món i, per aquest motiu, mereix definitivament una menció entre els principals punts d’interès de Lituània. 

Si sou a Kaunas, no us ho perdeu! Antanas Žmuidzinavičius va ser un artista que va recollir un nombre impressionant de talles i talles de dimonis de tot el món. 

Després de la seva mort, la seva col·lecció es va convertir en museu. A més de la impressionant col·lecció de dimonis, també podeu veure quadres del propi artista. 

Actualment, el museu acull més de 3.000 dimonis de més de 70 països diferents. També podeu aprendre molt sobre el folklore lituà i les històries i mites sobre dimonis i criatures malignes que es mostren aquí. 

Si porteu un dimoni únic del vostre país, el museu l’acceptarà com a regal i probablement l’afegirà a la seva col·lecció.

21. Turó de les Bruixes

Witches 'Hill és una galeria d’escultures a l’aire lliure de Juodkrantė, a l’esmentat Spit of Courland. 

Totes les escultures aquí són de fusta i la majoria representen personatges de contes de fades lituans, com ara bruixes i dimonis. 

Situat en un bosc preciós, sembla un lloc màgic que agradarà especialment a les famílies amb nens. Potser la Muntanya de les Bruixes no és un gran referent, però és tan única i tan típica de Lituània que crec que val la pena visitar-la. 

Si visiteu Curonian Spit i us queda mitja hora, és imprescindible.

22. Museu del Mar de Lituània

Lietuvos jūrų muziejus (Museu del Mar de Lituània) és un museu marítim amb grans aquaris, un túnel de l'aquari, grans espectacles de dofins i lleons marins, a més d'exposicions històriques. Situat en un antic fort a l'extrem nord de Curonian Spit, és a poca distància amb ferri del centre de Klaipėda. 

És un lloc divertit per visitar a Lituània amb nens. No només podeu veure una gran varietat de peixos i animals, inclosos pingüins, lleons marins i dofins, sinó que també és un lloc ideal per aprendre més sobre el mar Bàltic. 

A més, trobareu alguns grans vaixells antics i també una rèplica d’una antiga casa de pescadors.

Popular posts from this blog

12 activitats per fer a Basilea, Suïssa

12 activitats per fer a Basilea, Suïssa aquesta ciutat té prou a fer durant tota una setmana. Sobretot perquè també teniu un gran accés a França i Alemanya. La ciutat de Basilea es troba a la frontera nord-oest de Suïssa i quan aterrau, voleu a un aeroport compartit amb França i Alemanya. Això ens va confondre al principi, però un cop esbrinat per quin costat de l’aeroport havíem de passar, tot va ser senzill. Vam agafar un autobús des de l’aeroport fins a la ciutat per menys de 5 dòlars cadascun. Si sou amants dels museus, us trobareu a casa a Basilea, ja que la ciutat és ben coneguda pels seus museus, però si no, n’hi ha molt més. Aquí teniu la llista de 12 coses per fer a Basilea, Suïssa, que inclou molt més del que els museus. Al cap i a la fi, és la tercera ciutat més gran de Suïssa i també cosmopolita. Quan anar a Basilea Vaig visitar Suïssa a l’estiu, de manera que viure Suïssa a l’estiu és increïble, ja que podeu gaudir del clima càlid i seguir tradicions com nedar al Rin, espo

Como viajar para a Suíça com um orçamento?

Como viajar para a Suíça com um orçamento? Suïssa és un dels mesos del mes, per això, per tal d'esperar que visiteu un país de campanes de cerca. Finalitza tot aquest entorn, un pressupòsit mínim, que es pot considerar des de la majoria dels fantàstics paisatges, història i cultura de Suïssa per deixar la banda. Llavors, amb viatges a Suïssa amb un pressupost? Aquests només durant el meu mes van donar consells als menjadors per visitar Suïssa amb una reducció de costos. Compra Swiss Pass Us recomano aconseguir un Swiss Travel Pass per estalviar diners en el vostre viatge a Suïssa. Swiss Travel Pass és un bitllet tot a un a Suïssa. Cobreix viatges il·limitats amb transport públic a Suïssa, inclosos trens, trens panoràmics, vaixells i autobusos fins a 15 dies consecutius o flexibles a Suïssa. El forfet també ofereix promocions i descomptes gratuïts i exclusius en diverses atraccions i excursions a les muntanyes dels cims suïssos. Per exemple, podeu agafar el ferrocarril més antic d’E

Guia d'introducció a Berna, Suïssa

Guia d'introducció a Berna, Suïssa La capital de facto de Suïssa i el cantó de parla alemanya del mateix nom, Berna és coneguda habitualment pels suïssos com la seva "ciutat federal". Construït al voltant d’un revolt del riu Aare, els seus orígens es remunten al segle XII. Segons la llegenda local, Berchtold V, duc de Zähringen, fundador de Berna, va jurar posar el nom de la ciutat pel primer animal que va matar mentre caçava, que va ser un ós ("Berna" en alemany). En conseqüència, l'ós ha estat l'animal heràldic del segell i l'escut de Berna, almenys des de la dècada de 1220. El 1353, Berna es va unir a la Confederació Suïssa, convertint-se en un dels vuit cantons del període formatiu del 1353 al 1481. El 1848 es va convertir en la ciutat federal (seu de l'Assemblea Federal) dins del nou estat federal suís. El casc antic del centre històric de Berna és declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Ple d’arquitectura històrica, aquí podeu tro